Kattens Dag

Årets vinnare 2016

Här är vinnarna

Stort tack för alla fantastiska bidrag till vår fototävling i samband med Kattens Dag 2016. Vi har fått se många vackra, roliga och själfulla bilder på katter i alla storlekar. Utöver de 10 framröstade vinnarna, har vi också utsett en extra vinnare varje vecka som blivit Juryns Val. Juryns motiveringar hittar du lite längre ner på sidan. Återigen, ett stort tack och grattis till alla vinnare!

1. Pia Persson – Mini-Vinnie
2. Caroline Berntsson – Texas
3. Marie Flodell – Nomy
4. Alexandra Kuru Näslund – Naiyla
5. Christina Jansson – Lucas
6. Niklas Lundström – Cooper
7. Mussehjälpen – Musse
8. Johanna Lund – Gandalf
9. Johan Salomonsson – Apollo
10. Finja Schärf – Skrutten

Vecka 49

Våra fjärde och sista vinnare i Juryns Val blev katten Quintus och husse Jonas. Bilden får ett fint och lite dramatiskt uttryck, med sitt korta skärpedjup i kombination med väl avmätta färger. Och så ett riktigt charmtroll som motiv såklart. Grattis till er!

Vecka 48

Lindas bild på katten Frank blev vinnaren i Juryns Val den tredje veckan i vår stora fototävling. En klassisk närbild med en vacker kontrast mellan ögon och päls. Nästan lite magisk känsla. Ljuset är också väldigt fint. Grattis till vinsten!

Vecka 47

Sofie, Bissie och Ami blev den andra veckans vinnare i Juryns Val. Här föll vi särskilt för den varma känslan av närhet i bilden. Och bengalkatternas helt unika mönster kommer verkligen till sin rätt i detta fotografi. Stort grattis till er alla tre!

Vecka 46

Fototävlingens första vinnare i kategorin Juryns Val var Madde med sin katt Selma. Den färgstarka känslan av höst och det nyfikna uttrycket hos Selma (som dessutom ser ut att trivas bra framför kameran) fick oss att gilla det här bidraget lite extra.