OM KATTENS DAG

Kattens Dag är dagen som förenar alla Sveriges kattengagerade människor – från uppfödare, kattklubbar och rasringar till kattägare och alla andra som tycker om katter. Den har firats i över 30 år första helgen i advent tack vare SVERAK som på ett årsmöte 1983 beslutade att det var dags att ge katten en egen dag i kalendern.

kattunge-leker

Syftet med Kattens Dag är i första hand att uppmärksamma katten och höja kattens status i samhället. Katten är ju trots allt en viktig familjemedlem som skänker glädje, lugnar oss och hjälper oss att må bra. Men det finns också flera andra mål med Kattens Dag. Ett är att lyfta fram fördelarna med kastrering. Ett annat är vikten av ID-märkning.

Vi på Royal Canin anslöt oss 1999, för att tillsammans med våra återförsäljare och samarbetspartners göra vårt bästa för att bidra. Katter förtjänar respekt, omsorg och i de fall det behövs – en bra vård. Att ge rätt foder är givetvis också en viktig pusselbit som höjer kattens allmäna hälsotillstånd, precis som regelbundna vaccinationer och förståelsen för kattens behov av social stimulans.

ragdoll-katt-svans

Ta vara på Kattens Dag

Kanske är du intresserad av att börja med uppfödning? Kanske söker du efter bra vardagstips. Eller så är du bara nyfiken på att lära dig mer om katter och katthälsa. Oavsett vilket, är Kattens Dag den perfekta mötesplatsen för dig. Under Kattens Dag får du möjlighet att ställa frågor till kunniga kattuppfödare, duktig butikspersonal och träffa andra kattintresserade personer. Alla återförsäljare som är med och firar Kattens Dag med oss på Royal Canin har alltid fina erbjudanden i sin butik under hela Kattens Dag-helgen. Missa inte det!

orange-katt-sida